Wednesday, August 18

Sahur pukul 8pagi?

images Tadi masa nak datang keje,ai tengok ada orang kita duk beli makanan sahur kat kedai roti canai orang kita…

Bulan puasa pun buke kedai roti canai ni..memang pulun sungguh  mencari rezeki..tapi ada plak orang kita yang pi beli roti canai..pelik ai..terang-terang je..xposa ke..xmalu ke..xde orang tegur ker..tuan kedai tu tak kata ape ker..

Tak tau le nak kata ape..sedih tengok orang kita mcm tu..ai cuma leh doa semoga kita semua mendapat hidayah dari Allah SWT dan semoga kita semua dikuatkan iman dan menjadi muslim sejati.Amin.

9 comments:

Qu azniza ;) on August 18, 2010 at 10:04 AM said... [Reply]

hisk..terok betol!!
errr.. sedap tgk pic oti canai tuhh
smlm baru je mkn kt kdai indah maju..
sedappp!

tim on August 18, 2010 at 10:33 AM said... [Reply]

apa nak jadi dgn orang kita sekarang nie..

Amieynna Amin on August 18, 2010 at 1:39 PM said... [Reply]

bukan bulan puasa pun ada yg xmalu nak beli nombor ekor.. siap pakai songkok lagi.. aduhai..

A D I A on August 18, 2010 at 2:21 PM said... [Reply]

patut buat peraturan takleh jual makanan kat org islam time7am-2pm. tapi asyik set peraturan je, masing2 patut ada kesedaran sendri la.

n@jwamz on August 20, 2010 at 9:30 AM said... [Reply]

Semoga mereka mendapat hidayah drpd Allah..
kecewa dgn situasi mcm ni...:(
bulan Ramadhna..x terhitung rahmat & keberkatannya..mereka masih x sedar....huhu

jaja9 on August 20, 2010 at 2:51 PM said... [Reply]

skrg ni dah dunia akhir zaman, bulan pose pon boleh buang bayi, boleh membunuh, x pose apatah lagi,sedangkan setan dah kene kurung, tinggal nafsu jek..so cemane tuh...

Syeeda Sobbihi on August 21, 2010 at 8:28 AM said... [Reply]

pelik ehh..kedai dia tu tk kena rush ke? klu kat tempat i, kedai camtu dah kene rush ngan JAIK dah.

Masa DAH Time on August 22, 2010 at 10:18 PM said... [Reply]

pada zaman Saidina Umar, orang yang tak puasa kena sebat 80 kali..

memang seriklah orang yang tak puasa pada masa tu tapi kalau zaman sekarang di Malaysia ni..saya rasa orang yg tak puasa akan terus tak puasa dengan selamba je sarapan/mkn tengahari tanpa rasa bersalah.

MyraLove =) on August 26, 2010 at 11:56 PM said... [Reply]

gairah sangt cri duit..sambil menggalakkan org y x'kuat' tu terjebak..haaaiihh

Post a Comment

 

Ratuhati Kami

  • Harith
  • Harith
  • Harith
  • Harith
  • Harith
  • Harith
  • Harith
  • Harith

Celebs Blog

Our Love Journal Copyright © 2010 Love Journal is Sponsored by HazlizaHusaini'sFamily