Friday, July 2

Recent Post Widget Version 2.0 – dengan summary

1Korang tengok recent post ai..siap ada summary cmtu,sebelum ni recent post ai cuma list title jer..ai baru jumpa code nyer..sebelum  ni duk cari2 jugak..ai kasi kat korang jugak yek..kot2 korang pun interest nak tempek kat blog korang..Cara nak tempek,korang just add gadget –> klik html/javascript.
<script style="text/javascript" src="http://www.presssalad.com/filecab/rpost-english.js"></script><script style="text/javascript">var numposts = 5;var showpostdate = false;var showpostsummary = true;var numchars = 100;var standardstyling = true;</script><script src=http://URL-BLOG-KORANG.blogspot.com/feeds/posts/default?orderby=published&alt=json-in-script&callback=showrecentposts></script>
i)Korang leh tukar bilangan post yang korang nak show  -> numposts = 5
ii)Korang leh tukar samada nak show date post atau tak –> showpostdate =true / false
iii)Korang leh tukar jumlah perkataan dalam summary post korang tu –> numchars =100

0 comments:

Post a Comment

 

Ratuhati Kami

  • Harith
  • Harith
  • Harith
  • Harith
  • Harith
  • Harith
  • Harith
  • Harith

Celebs Blog

Our Love Journal Copyright © 2010 Love Journal is Sponsored by HazlizaHusaini'sFamily