Tuesday, July 6

Post blog korang untuk SEO

Siapa yang tak kenal dengan search engine Google, Yahoo, Bing. 3 search engine ni yang harus harus kita fokuskan untuk mempromosikan blog.Dari segi statistik, Google adalah search engine yang paling banyak digunakan orang untuk mencari kata kunci atau keyword.
Jadi.cepat-cepat la korang submit url korang ke search engine ni Google, Yahoo dan Bing.
I. Cara daftar ke Google !
Google adalah raja dalam Search Engine, jadi penting sangat untuk kita submit url blog kita di Google.

Untuk cara mendaftar url blog,pergi ke url ini http://www.google.com/addurl atau klik disini. Kemudian korang just isi url blog korang dan klik Add Url.

google
II. Cara Daftar di Yahoo !
Untuk mendaftar blog korang di Yahoo, syaratnya cuma korang perlu ada account Yahoo terlebih dahulu. Kalau dah ada account di Yahoo, korang terus je pergi ke website ni http://siteexplorer.search.yahoo.com/submit atau terus je klik disini.
Kemudian isi saja url blog korang pada field pertama contohnya :

http://www.namablog.blogspot.com

Field yang kedua korang isikan alamat sitemap korang, contoh :

http://www.namablog.blogspot.com/atom.xml

Kemudian klik Submit.
yahoo

III. Cara untuk Daftar Blog di Bing !
Search Engine bing juga selalu menjadi pilihan sebagai search engine, jadi ai rasa tak sia-sia kalau kita daftar urlblog kat bing.
Korang boleh ke page nihttp://www.bing.com/docs/submit.aspx?FORM=WSDD2 atau klik disini.

Kemudian korang terus isi code verification,dan seterusnya korang masukkan url blog korang.

bing
Harap SEO dapat sumbangkan sikit trafik pada blog kita semua, semoga blog korang cepat terindeks di Google, Yahoo dan Bing.

0 comments:

Post a Comment

 

Ratuhati Kami

  • Harith
  • Harith
  • Harith
  • Harith
  • Harith
  • Harith
  • Harith
  • Harith

Celebs Blog

Our Love Journal Copyright © 2010 Love Journal is Sponsored by HazlizaHusaini'sFamily