Sunday, July 4

Plate Number Kereta …

Bila kita beli kereta,lepas kita dah pilih kereta apa kita nak beli..kaler ape kereta kita nanti,pastu kita mesti fikir pasal plate no. plak kan..Kita mesti nak plate no yang special untuk kereta baru kan..

JPJ

Nak tengok harga plate no special yang korang leh pilih:

RM210 – Nie harga untuk plate no yang tengah running.Korang leh refer website JPJ untuk nak tengok plate no terbaru yang tengah running. Katakan plate no yang tengah running 7303,jadi korang leh la pilih no.yang  available start dari 7xxxx dan 8xxxx.

car plate number

RM310 – Untuk yang ni korang leh pilih advance no yang available la.Contoh,katakan no yang tengah running sekarang 3303.Korang leh la pilih mana-mana no yang available bermula dari no 3 series sampai la  9999 (tapi still dengan huruf semasa tau,katakan sekarang PJL)korang tak leh la pilih untuk ambil huruf PJM.

Untuk no yang single atau dikenali sebagai Golden Number, harga untuk no. ni boleh mencecah RM100,000!Kalau kat KL plate no 1 harganya antara  RM10k ke RM100k,kat Melaka pulak antara RM35k ke RM45k je.Jadi ,harga plate no setiap negeri ni lain-lain ler,ada yang mahal ada yang boleh tahan.Tapi no 1 selalu menjadi harga paling tinggi di semua negeri pastuno 2,3 dan 8. Untuk double no pulak macam no 11, 22, 33, 44, 88, dan 99 harganya antara  RM5k ke RM15k.

Contoh-contoh no plate yang mahal DAV 10 (David), MAN 15 (Manis), DR 6161 (Dr Gigi) dan DU 17 (Duit).

Jadi korang dah fikir ke no plate korang?Ai taksanggup je nak perabis duit semata-mata nak beli no jer..(^~^)

1 comments:

padin on July 5, 2010 at 9:54 PM said... [Reply]

aku nak gune plat abah aku, AX 909 ekeke..

letak kat Honda Civic FD2 2.0.. miahaha.. xpayah beli mahal2 lg, dah cun dah plat tu..

sekarang motor aku ACL 7555 ekeke,

Post a Comment

 

Ratuhati Kami

  • Harith
  • Harith
  • Harith
  • Harith
  • Harith
  • Harith
  • Harith
  • Harith

Celebs Blog

Our Love Journal Copyright © 2010 Love Journal is Sponsored by HazlizaHusaini'sFamily