Tuesday, July 6

Komplek sangat ke wanita ni?

Sebelum korang baca entri ini, cuba jawab soalan ini dahulu. Agak-agak, betul ke yang wanita ini kompleks dari lelaki? Hurm…fikir-fikirkanlah sambil korang membaca entri ini.

Lelaki Waktu lunch, jalan ke tempat makan
Sampai kedai makan, masuk
Ambik Pinggan
Letak nasi
Letak Lauk
Ke kaunter, Bayar nasi dan Air Sekali
Makan
Habis
Balik Opis or
G surau

Perempuan
Waktu lunch, jalan ke kedai makan
Perhatikan orang waktu jalan
Sempat mengumpat dulu
Sambil jalan betulkan tudung, tgk baju sendiri, tgk kaki
Tengok baju orang lain, especially yang cantik dr baju sendiri.
Sampai kedai makan, jenguk-jenguk dulu
Ramai orang,cari kedai lain.
Jalan lagi
Dah puas ati..masuk..
Survey lauk dulu 2, 3 minit.
Carik2 pinggan, ambik pinggan
Belek-belek pinggan, bersih ke?? tak bersih?..eeeeiiii. .
Dah puas ati, ambik nasi
Ambik nasi ceduk sikit-sikit
Tak sah kalau tak ceduk 2/3 kali
Buang balik nasi.banyak. .
Tak puas ati, banyak lagi..buang lagi..(tinggal sejemput)
Godek2 sikit nasi dalam pinggan 2minit
Carik lauk. Survey dulu keliling meja. Tenguk sana, tenguk sini
Jengok dlm bekas lauk, ambik kuah sikit
Jengok bekas lauk lain, ceduk kuah sikit lagi
Jengok lagi? sambil tu tengok2 orang, jeling-jeling
Ambil lauk
Pusing lagi
Carik sayur pulak!
Ambik sayur selepas survey dan keliling 2 minit
Ke kaunter bayaran
Tgk2 nasi dlm pinggan
Berbisik ngan kawan “alaamak byk la aku ambik”
Sampai depan kaunter “berapa?”
Bukak dompet..belek2 celah kad2 bank, celah kad2 nama, celah gambar2..
Keluarkan duit
Buat isyarat mata ngan member (sbb nasi mahal)
Tutup dompet. Ambik nasi
Tinjau-tinjau tempat duduk.
Jumpa tempat duduk..alamak kotorlah!!!
Cari tempat duduk lain
Jumpa. Duduk..
Alamak. Air tak order lagi
Tinjau2, carik org order air..sambil tangan betulkan tudung
Order air
Bangun
Ambik sudu
Duduk
Bangun
Ambik Tisu
Duduk
Air sampai
Belek dompet (Step tadi)
Bayar
Tutup
Minum air
Start makan
Tengok-tengok orang sambil makan
Makan separuh..kenyang
Sebab dah minum air
Letak sudu, letak garpu
Pinggan tolak tepi
Borak2 kater makanan tak sedap
Ngumpat2..tg korang
Pukul 2, naik opis..
Ambik beg makeup, g surau!!!!!
Ai rasa lelaki pun sama jer ngan perempuan..teliti..kalau wat semua hal remeh temeh kang,lain plak jadinya..cth bab makan,tu kan nak masuk perut kita,jadi kena la cari yang elok..Am I right?

4 comments:

Cikidong on July 6, 2010 at 2:34 PM said... [Reply]

komplek sukan negara!keekkekekekeke

iRfanJohan said... [Reply]

kompleks jga kadang kala tue...hehe

qimie[dot]com on July 6, 2010 at 3:42 PM said... [Reply]

perempuan memang kompleks membeli belah.. hehehe.. bila tipu anggap jujur, bila jujur kata pulak menipu.. hehehe.. relevenke? hahaha

ataicha said... [Reply]

perempuan mmg kompleks..

banyak sangat dia nyer step.... ni kdg2 leh gak kita escape dia nyer step...

tapi benda ni mmg berlaku pun...

cth: kalau masak...
1) lelaki... masak, lepas masak tutup api... x lap lagi dapur sebab dlm kepala jap lagi nak guna...
2)perempuan.. masak, lepasa masak... lap dapur.. padahal dlm 20 minit lagi nak masak benda lain.. pastu lap dapur.. uhuks..

step perempuan memang leceh tapi tu laaa perempuan.. kalau tak tak sempurna hidup seorang lelaki.. ahaks..

Post a Comment

 

Ratuhati Kami

  • Harith
  • Harith
  • Harith
  • Harith
  • Harith
  • Harith
  • Harith
  • Harith

Celebs Blog

Our Love Journal Copyright © 2010 Love Journal is Sponsored by HazlizaHusaini'sFamily