Friday, July 9

Ada sapa – sapa leh tolong tak

Ai dalam proses nak convert comment ai dari disqus back to blogger comment..sebenarnya dah lama nak buat..sebab ramai sangat komplen..tapi masa punya pasal..terpaksa la tangguh..

Ai ada masalah ni…klu ada sape2 leh tolong..

1)Camna nak import semua komen-komen yang dalam disqus masuk dalam blog..ai dah try export dari disqus xml file..tapi failed…

2)Apsal walaupun ai update blog hari-hari,tapi kat bloglist kwn2 ai,tunjuk ai tak update..latest update kat bloglist kwn2 ai tu entri yang 2 minggu lepas..Aduiii..masalah betul laaa…

3) Pastu sekarang jugak ai dah leh masuk gengblogger..apsal weh..tiap kali login guna facebook…dia duk keluar login new tu la jugak…adoiiii

12 comments:

Mario on July 9, 2010 at 10:31 AM said... [Reply]

tak bole import rasanya...hehe...ai punya pun semua dah ilang...takpe le hilang...apsal tak buat popup komen...
rasanya blogspot ada masalah sejk dr mggu lps...
gb tu tak tau hape2 sbb tak layak pun nak join...sob3

Leeza on July 9, 2010 at 10:47 AM said... [Reply]

mmg xleh import ker..letih btui la mncuba..apa2 pun thx ya mario..

Fina on July 9, 2010 at 11:21 AM said... [Reply]

1) sy pernah cek dekat google, n sistem komen disqus tak boleh pndh. if delete disqus, akan terdelete sekali dgn disqus tu sndiri. stkt ni, sistem komen yg sy pernah jumpa, yg mengekalkan komen dlm blog even after delete jus JSkit je.
2) prnh dgr kwn mgadu pasal tu. cuba try tanya google. he/she (tak pasti gender) knows EVERYTHING hoho
3) first time register dekat gengblogger pun sy macam tu. but happen 1 day je. awak dah berapa hari kena? huu

Leeza on July 9, 2010 at 11:30 AM said... [Reply]

fina..sblm ni ok..tp start dari mgu lps try login tak boleh2..

dah tnya engoogle ..dia pun dah khbsan idea kot..

marina anakcikbob on July 9, 2010 at 11:32 AM said... [Reply]

betul tu kak..
sebenarnye nak gtau da lama..
sy folow akak tp update akak lgsung xmasuk deshbod..
memula ingt sy punya deshbod rosak (ingt deshbod kete ke??)..
sebab de 1 lg blog pon update die xmasuk gak.
tu sy diamkan je tu..
huhu...

marina anakcikbob on July 9, 2010 at 11:33 AM said... [Reply]

kak,comment luv pon bes..
bole masukkan skali latest entry c peng-komen..
ingt nak try gak tp xtau de prob x..

Leeza on July 9, 2010 at 11:37 AM said... [Reply]

mar..comment luv lembab tak loadingnyer..klu lembab xbest la..

camna nk wat kasi blog updated yek..

RaMa2UnGU on July 9, 2010 at 12:28 PM said... [Reply]

eh..ni dah tukar ke biasa je ni.,hehee

yg lagi 2 tu tak pasti la pulak..maybe nimbor 2 tu psl feeds problem kot..
yag no 3 tu sy pun takbleh tolong sbb jarang gilos msuk GB..hehe

Leeza on July 9, 2010 at 12:49 PM said... [Reply]

RaMa2UnGU - dah berjaya tukar ke blogger comment tapi komen2 yg sblm ni la xleh nk import masuk dlm blog semula..

yahaya on July 9, 2010 at 6:23 PM said... [Reply]

lagi satu kalau tukar domain ...komen hilang..

eiysya zasya's on July 11, 2010 at 9:04 AM said... [Reply]

nk tanya,apa masalahnya kalau guna disqus?

Leeza on July 11, 2010 at 9:25 AM said... [Reply]

eiysya -> xde masalah ape pun..cuma ada yang komplen lambat nk loading bila nak komen

Post a Comment

 

Ratuhati Kami

  • Harith
  • Harith
  • Harith
  • Harith
  • Harith
  • Harith
  • Harith
  • Harith

Celebs Blog

Our Love Journal Copyright © 2010 Love Journal is Sponsored by HazlizaHusaini'sFamily