Sunday, June 13

Tips ai dapat buffered earning- hanya untuk NEWBIE

Salam pagi ahad geng..ai ni bukan problogger yang boleh nak turunkan tip2 yang berbaloi tuk korang dapat buffered..Ai pun masih belajar lagi..ai selalu masuk blog-blog otai kita yang unique visitor dorang mak aii punya la tinggi..Dorang selalunya turunkan ilmu dalam blog dorang camne dorang leh dapat unique visitor tinggi..bila unique visitor tinggi..konfem la dapat buffred kan..

Sebab nak dapatkan buffered,unique visitor hari-hari kena melebihi 100++ dan kena maintain la jumlah tu..ai kasi contoh blog-blog yang ai selalu masuk dan kelebet segala isi-isi dalam blog dorang.. DJ,darkbatman,yanmie,justkhai,ariffshah dan redmummy.Korang masuk la..korang tengok berapa unique visitor dorang..memang makan ribu riban..Ai yang newbie memang tak terkejar ler..

Antara tips yang dorang selalu bagitau dan yang ai ikut ialah:

1)Disebabkan ai tak glamer,takkan ada orang nak masuk blog ai kalau ai tak pergi jemput dorang..jadi masa ni la pentingnya BLOGWALKING..ai jalan-jalan bawa diri ke blog-blog dan tinggalkan komen kat shoutbox dorang.InsyaAllah,dorang pasti akan datang blog kita.

2)Sehari sekurang-kurangnya 200 BLOG ai masuk..Caranya..ai buat list url blog-blog yang aktif..pastu hari-hari ai masuk ler ke blog yang ai dah wat list tu..

3) Update blog hari-hari..update tu maksudnya tiap-tiap hari korang masukkan entri baru ke blog korang..sebab ai ni tak leh nak harapkan pada keyword..memang xkan dapat pun keyword view dari googler..lain ler yanmie..dia memang pro keyword..korang leh gi baca rahsia dia..

4) Update nuffnang survey sebulan sekali..tak yah le hari-hari..nuff tak larat nak catch up kalau hari-hari..

5) Pastikan korang letak ketiga-tiga ads nuff kat blog korang..kat header,kat content dan kat sidebar..

Itu saja la yang ai buat hari-hari bila berblogging..

0 comments:

Post a Comment

 

Ratuhati Kami

  • Harith
  • Harith
  • Harith
  • Harith
  • Harith
  • Harith
  • Harith
  • Harith

Celebs Blog

Our Love Journal Copyright © 2010 Love Journal is Sponsored by HazlizaHusaini'sFamily