Tuesday, June 1

Rahsia di Sebalik Bilangan Kuntuman Bunga Ros

Selalu kita lihat, bunga dapat menunjukkan betapa romantiknya seorang lelaki kepadaimages wanita. Ramai couple hari ni akan beri bunga pada pasangan masing-masing. Dorang mesti  teramat suka dengan bunga yang diberikan.Betul tak?. Even bunga itu akan layu, tetapi perasaan dan pengalaman menerima bunga dari seorang yang tersayang memang tidak dapat dilupakan. Kalau tak caya, try minta bunga dari suami korang.

Tapi, bilangan kuntuman bunga turut mempunyai makna disebaliknya. Ada rahsia kenapa seseorang itu memberikan bunga sekian-sekian kuntum. Ada yang bagi banyak kuntuman bunga dan ada juga yang bagi satu sahaja.
Jom tengok maksud bilangan kuntuman bunga ros

1 Rose
Exceptional love all concentrated on you.

2 Roses
Two of us deeply in love.

3 Roses
I love you.

6 Roses
I want to be yours.

9 Roses
Love each other eternally.

11 Roses
You are the one I love most in my life.

12 Roses
Satisfactory union and mutual affinity.

13 Roses
Secret admirer.

24 Roses
Remember fondly every moment
(24 hours cannot forget you).

33 Roses
Saying “I love you” with PROFOUND LOVE.

36 Roses
Feeling romantic attachment because you come to me.

44 Roses
Constant unchangeable pledge.

50 Roses
This is “Regretless Love”.

56 Roses
My love.

66 Roses
Successful love affair.

99 Roses
Love with understanding makes love eternal.

100 Roses
Harmonious union in a century, remain a devoted couple ’till ripe-old age.

101 Roses
No other love but you.

108 Roses
Please marry me!

111 Roses
Eternal love.

123 Roses
Free love.

144 Roses
Loving you day and night eternally.

365 Roses
Thinking of you everyday, love you everyday.

999 Roses
Everlasting and eternal love.

1001 Roses
Faithful love, ’till forever

So macam mana? Dah terpikir nak bagi berapa banyak bunga ros?Punya la banyak kan maksudnya..Tapi ai tau..kalau dapat satu kuntum pun..kami org pompuan ni akan anggap satu kuntum merangkupi semua maksud kat atas tu..hehehehehhe…baikkan perempuan ni..tak yah nak susah-susah kasi sampai 1001 kuntum bunga ros..

6 comments:

nurulazlizamohdasri on June 1, 2010 at 5:53 PM said... [Reply]

tak suke bunga , hee :)

yan on June 1, 2010 at 5:55 PM said... [Reply]

i love rose so much!!!:)

feel free,go here :)
izyan's

✿nenek moden✿ on June 1, 2010 at 6:53 PM said... [Reply]

hahaha..
giler byk maksud..hehe..

^lurve_purple^ on June 1, 2010 at 9:49 PM said... [Reply]

thankx 4 da info sis..

miera link kan nie kt my fb k.. ^_^

nisyaheartz on June 2, 2010 at 2:23 AM said... [Reply]

ku suka ros!!

betol2. dapat sekuntum pun dah cukup

:)

lily lotus on June 2, 2010 at 12:53 PM said... [Reply]

wah..setiap kuntum ada makna..sangat puitis :)

Post a Comment

 

Ratuhati Kami

  • Harith
  • Harith
  • Harith
  • Harith
  • Harith
  • Harith
  • Harith
  • Harith

Celebs Blog

Our Love Journal Copyright © 2010 Love Journal is Sponsored by HazlizaHusaini'sFamily