Thursday, June 3

Liga Arab ambil tindakan undang-undang

Sama-sama lah kita berdoa semoga hukuman yang berat dikenakan keatas Israel.Sama-samalah kita berdoa semoga umat islam didunia ini kuat untuk menentang musuh-musuh islam..

Wahai Tuhan kami, Berilah kemenangan kepada Islam dan Muslimin,
Ya Tuhan kami, Berilah kemenangan kepada Muslimin di semua tempat,
Ya Tuhan kami, Berilah kemenangan kepada orang Islam di Palestin (3x),
Ya Tuhan kami, Hancurkanlah Kuffar, Yahudi, Nasrani dan Musyrikin,
Ya Allah, Ya Allah, Ya Allah, Ya Tuhan kami,
Kalahkan mereka, Dan menangkan kami ke atas mereka.

CAIRO: Liga Arab yang berpangkalan di Cairo akan memfailkan saman terhadap Israel di Mahkamah Antarabangsa kerana menyerang konvoi misi kemanusiaan menuju ke Gaza di perairan antarabangsa, sekali gus menuduh rejim Zionis itu sebagai melanggar undang-undang antarabangsa.

Agensi berita Xinhua yang memetik kenyataan organisasi itu, berkata Perhimpunan Arab harus mempertimbangkan status Usaha Keamanan Arab mengenai pendirian Israel.
Liga itu juga mendesak untuk pembebasan pengepungan Gaza Strip dan membincangkan mengenai pendekatan yang perlu diambil untuk mencapai matlamat itu.
Demikian menurut kenyataan terbabit yang diedarkan selepas mesyuarat tiga jam 19 Menteri Luar negara anggota Liga Arab di Cairo tengah malam tadi.

Setiausaha Agungnya, Amr Moussa turut hadir dalam mesyuarat itu.
Kenyataan itu juga, menyatakan delegasi Liga Arab ke Pertubuhan Bangsa-Bangsa Bersatu akan mendesak supaya diadakan mesyuarat khas bagi membincangkan insiden terbabit.
Dalam kejadian Isnin lalu, sekurang-kurang sembilan aktivis terbunuh selepas pasukan komando Israel menyerang konvoi misi Flotilla Kemanusiaan yang membawa pelbagai barang bantuan termasuk makanan dan ubat-ubatan. Serangan itu menimbulkan kemarahan seluruh masyarakat dunia. - Agensi

1 comments:

E.L.I.Z.A on June 4, 2010 at 12:22 AM said... [Reply]

sama2 doakan..semoga israel dapat pembalasan dr Allah

Post a Comment

 

Ratuhati Kami

  • Harith
  • Harith
  • Harith
  • Harith
  • Harith
  • Harith
  • Harith
  • Harith

Celebs Blog

Our Love Journal Copyright © 2010 Love Journal is Sponsored by HazlizaHusaini'sFamily