Wednesday, June 9

10 pantang mulut lelaki [PERHATIAN BLOGGER LELAKI]

Perhatian kepada semua blogger lelaki yang teringin nak bercinta, baru jatuh cinta, sedang dilamun cinta atau yang sudah berumahtangga, ai mempersembahkan tips untuk ayat-ayat beracun yang pantang disebut di depan awek, teman wanita atau isteri. Jika salah satu ayat ini disebut, paling kecil boleh menyebabkan pertengkaran, paling hebat boleh menyebabkan penceraian. Elakkan dari mengguna ayat-ayat beracun ini untuk kebahagiaan perhubungan korang semua.


1. “Kalau you betul-betul sayang I, you akan buat apa I suruh.”
What do you mean kalau dia betul sayangkan you? Jadi, kalau dia tak buat bermakna dia tak sayanglah? Perempuan mungkin lembut atau nampak lemah tapi tidaklah dungu. Kalau nak minta tolong, cakap sajalah. Menggunakan ‘senjata’ sebegini untuk kepentingan diri sendiri dan membuat teman wanita merasa serba salah adalah cukup menyedihkan.


2. “I tak suka dengan kawan-kawan you.”
Perhubungan teman wanita korang dengan girlfriends dia adalah sacred atau ‘suci’. Janganlah dengan sesuka hati dan secara terus terangnya korang cakap kat dia yang korang tidak suka dengan kawan-kawan dia. Walaupun secara realitinya korang tidak suka atau tergugat dengan kawan-kawan dia yang mungkin lebih hot daripada girlfriend korang, jangan sesekali sebut yang korang tak suka kawan-kawan dia secara direct kerana korang hanya menempah tiket untuk bertengkar secara hebat.


3. “I punya ex-girlfriend dulu….”
Ayat ini pantang disebut langsung kepada teman wanita terkini korang atau korang terpaksa menghadapi bahana tidak dapat dimaafkan oleh teman wanita korang. Kalau korang nak kutuk ex-girlfriend korang mungkin boleh, tapi dinasihatkan jangan, kerana dengan menyebut tentang ex, korang akan dituduh tidak setia dan korang masih sayang pada gadis itu. Peluang untuk teman wanita korang menukar topik ini untuk jadi something about her adalah sangat besar. Tiba-tiba korang akan dengar ayat-ayat seperti “you dah tak sayang I lagi”, “you lebih suka ex you”, dan lain-lain lagi yang hanya akan memanaskan telinga korang.


4. “Cuba tengok perempuan tu…”
Janganlah berani suruh dia rujuk kepada perempuan lain atas alasan apa pun kerana dia tak suka korang bandingkan dirinya dengan wanita lain. Secara ringkasnya, korang perlu menempuh kehidupan ini seolah-olah ada satu sahaja wanita yang korang kagumi, iaitu dirinya. Kebudak-budakan? Mungkin juga tetapi cubalah tengok akibatnya kalau korang cakap pasal perempuan lain di depan dia.

 

5. “Takyahlah nak emo…”
Biasalah orang perempuan emosi! Tetapi ketika dia emosi dan korang sebut ayat itu, dia akan serta-merta kecil hati sebab korang mempersendakan dia. Tentulah dia emosi bersebab. Gunalah cara lain yang lebih baik daripada itu!

6 comments:

hazman aka species1980 on June 9, 2010 at 9:10 PM said... [Reply]

hmmm... kata ada 10... maner lagi lima perkara seterusnya...

Hazirah on June 9, 2010 at 9:38 PM said... [Reply]

entri yang menarik!

AesyaZealous on June 9, 2010 at 9:44 PM said... [Reply]

menarik! mmg betul pun semua!!

L-E-E-Z-A on June 9, 2010 at 10:00 PM said... [Reply]

hazman..mn leh letak semua sekali..nnti tak larat nak baca..

lovesuperkarma on June 10, 2010 at 2:37 AM said... [Reply]

lagi lima next change jadi ade suspen sikit . hehhe

aNaYaNa on June 10, 2010 at 10:09 AM said... [Reply]

yg no 2 tu y beli da pantang.huh!

Post a Comment

 

Ratuhati Kami

  • Harith
  • Harith
  • Harith
  • Harith
  • Harith
  • Harith
  • Harith
  • Harith

Celebs Blog

Our Love Journal Copyright © 2010 Love Journal is Sponsored by HazlizaHusaini'sFamily