Tuesday, May 18

Tip hanya untuk pasangan dah berkahwin..

♥ Timbulkan tarikan.Pasangan kita  bukan terlalu inginkan denganmesra-wanita-215x300 hadiah, bunga-bunga  dan ayat-ayat cinta bagai.Memadai je dengan lebih  kerap menyentuh,memanjai dan menghadiahkan senyuman paling manis buat pasangan.
♥ Biarkan pasangan menikmati masa bersendirian seketika.Sebaik pulang ke rumah dari kerja,biarlah pasangan you all  menikmati saat bersendirian di rumah sekurang-kurangnya selama 30 minit.Jangan ganggu dan biarkan mereka melakukan apa sahaja yang diingini  setelah penat seharian bekerja.
♥ Nikmati mkn malam di meja dan bukannya di depan tv.Dengan ini fokus you all akan lebih tertumpu pada makanan dan pasangan you all.
♥ Sentiasa sudahi sebarang pertelingkahan yang wujud sebelum tidur.Jangan tidur dalam keadaan marah.Sekurang-kurangnya akhiri ucapan dengan "maafkan ayang, sayang."
♥ Tumpukan pada kelebihan pasangan.Selalunya kita  mudah melihat keburukan dan kekurangan pasangan.Ada baiknya kalau kita tumpukan perhatian kepada perkara-perkara baik yang telah dan sedang dilakukan oleh pasangan kita.Dengan ini kita tidak mudah memandang rendah kepada dia.
♥ Tambahkan tenaga dan kreativiti dalam perhubungan you all.Cubalah untuk selalu melakukan kejutan pada pasangan dan belikan hadiah untuknya walupun kecil tapi niat you all ikhlas..

6 comments:

FyZa on May 18, 2010 at 11:18 AM said... [Reply]

great tips utk sy dan enchek husben..hehe

.::WaNiE::. on May 18, 2010 at 11:23 AM said... [Reply]

betul betul settlekan apa2 hal sblum tido.. panjang citernye nanti

aril on May 18, 2010 at 4:24 PM said... [Reply]

tips yg bagus..tn blog dah kawin ke

♥ Love Journal ♥ on May 18, 2010 at 5:00 PM said... [Reply]

konfem la tuan empunya blog dah kwin..klu single xleh wat entri nie..hehhehhehe

mrs. aLeya on May 18, 2010 at 5:12 PM said... [Reply]

info sgt berguna ni..

Nilzaf on May 18, 2010 at 6:30 PM said... [Reply]

best entry ni ;')))

nanti dah kawin nak cakap kat husband "maafkan ayang, sayang." heeeehe

Post a Comment

 

Ratuhati Kami

  • Harith
  • Harith
  • Harith
  • Harith
  • Harith
  • Harith
  • Harith
  • Harith

Celebs Blog

Our Love Journal Copyright © 2010 Love Journal is Sponsored by HazlizaHusaini'sFamily