Tuesday, May 25

Pagerank tipu!

Ai nak tanya ni..ai sedikit confius la..bukan sikit jugak la..banyak jugak ni tak faham..apsal ler page rank ai ni kejap-kajap tukar..kejap-kajap tukar..agak-agak korang apa sebab musabab dia asyik tukar-tukar ni yer..apsal dia tak leh nak tetap jer value tu..Korang tau tak?kalau tau,tolong la ceramah kat ai jap..nak bagi lebih faham istilah-istilah  pagerank alexa ni..
Sebab apa ai kecoh..sebab yang paling serius, otai-otai blogger pun ada  kate pagerank ni pun penting..Ai pun tak faham penting camne..dulu pagerank ai 0..pastu baru-baru ni naik 1..tapi tu la..kejap2 dia tukar 0 balik.pastu tukar 1 balik..
Pasal alexa lagi la tak payah cakap..nombor blog ai punya la banyak..berjuta-juta..alexa ni dia akan turun ikut unique visitor kat blog ker? Tengok alexa orang lain dah ribu2 jer..ai pun tingin jugak nk turun value ribu-ribu..tingin pun bukan pasal apa..sebab tengok orang lain leh dapat ribu-ribu,mesti la ai pun xmau ketinggalan dalam kategori ribu-ribu..padahal ai tak faham pun ape function sebenar page rank dengan alexa ni..
Tolong la korang..sapa-sapa yang faham istilah-istilah kimia ni,ai nak tau page rank ni tipu ai ke, nak main sembunyi-sembunyi ngn ai ker..kasi tuition kat ai jap macam mana function benda alah ni..please..

7 comments:

saya_arief on May 25, 2010 at 5:05 PM said... [Reply]

ntah...
aku pon xpaham..

Sang Karipap on May 25, 2010 at 5:31 PM said... [Reply]

Teamn bior je number2 tu. bukan penting sangat pun bagi teman. kalau duk eprhati number tu mmg buleh jadik stress, tetekan dan hilang motivasi utk berblogging.

lagipun teman berblogging nk seronok2 je..pedulikan aje number tu..huhu~

.::WaNiE::. on May 25, 2010 at 10:08 PM said... [Reply]

hmm tak berapa paham la PR tu rasanya dia update in a few month ke ape xreti den. alexa tu taulah dia update ari2

ada org kata penting sampai tetapkan target

bagi aku pulak tak berapa penting. bila kita terlampau mengejar sesuatu, we will lost our identity.

♥ Love Journal ♥ on May 26, 2010 at 9:28 AM said... [Reply]

tu la..ramai prg kate penting..nak jugak tau apa yng penting nya..;-)

Mario on May 26, 2010 at 9:53 AM said... [Reply]

ooo.....itu depend tgk keskemaan...kdg2 u skema...kdg2 tak...kihkihkih
sorry..gurau je...tak tau arrr

PING YOUR ENTRY! on May 27, 2010 at 5:24 PM said... [Reply]

PR,atau dkenali sebagai perosak remaja (ahaks) acah jer...

ntah lew.. apa yg pentingnye PR Nie aku pn xtaw laa kan... :)

kakyong on May 28, 2010 at 10:24 PM said... [Reply]

leeza,
PR tu penting utk org yg buat marketing @ cari duit melalui internet nih..
cam kita ni takat2 suka2 blog, cari kwn2, cari duit nuffng sikit.. x yah hirau PR..
alexa tu mainly bergntg pd traffik.. kalo traffik menurut, so dia balik lah ke juta-juta2..

rank alexa u dah ok per...

Post a Comment

 

Ratuhati Kami

  • Harith
  • Harith
  • Harith
  • Harith
  • Harith
  • Harith
  • Harith
  • Harith

Celebs Blog

Our Love Journal Copyright © 2010 Love Journal is Sponsored by HazlizaHusaini'sFamily