Thursday, May 6

Kenapa kita rasa diri kita tak dihargai…

Saya rasa terpanggil nak taip cerita  kesinambungan dari kisah nape cinta tak dihargai..yelah..kita ni manusia..dah tentu-tentu kadang-kadang kita tak leh rasa yang orang tu sayang kita..cinta kita..rindu kita..Perasaan macam ni selalunya akan terselit kat dalam jiwa perempuan..orang perempuan ni biasa la..mesti nak sentiasa 24 jam kalau boleh tambah 28 jam sehari nak ada orang caring maring kat dia..always say i lap u..u lap i..betul tak..ala tak cakap korang la..saya sendiri pun nak camtu..(wahh..pengakuan jujur nih)..Biasa la kan..perempuan kn dicipta jiwanya selembut sutera..Orang lelaki ni..dorang sayang..but dorang tak pandai nak ungkapkan denagn kata-kata..pastu bab-bab benda remeh temeh ni dorang macam tak ambil serius..sebabnya..banyak lagi benda lebih besaq yang doarang kena fikir..Betul ke kaum lelaki??Saya agak-agak je ni..sebab selalu berlaku masalah cmni..perempuan kecil hati sebab rasa tak dihargai..lelaki pulak pening kepala plus tensen sebab tak tau camna nak puaskan hati perempuan..buat ini salah..buat itu salah..betul tak orang lelaki?Saya bukan nak up orang lelaki k..tapi just nak try faham apa dalam kepala dorang bila bersama orang yang dorang sayang..

1) Mungkin pasangan kita tu jenis x reti nk tunjuk prasaan sayang ...pastu dia hrp2  kita orang perempuan akan paham2 sendiri....sedihkan mcm ni..pastu prempuan ni confirm rs tak dihargai kan...tapi rasa2 saya la,nk handle pasangan kita yang macam ni  senang ja...duduk dan bgtau dekat dia kita nk dihargai,bgtau satu2 kita nak dia buat macam mana,nak dia layan kita macam mana..pastu dia mesti akan buatkan..sebab dia sayang kita..kalau dia tak buat atau tak dak perubahan tu,mungkin dia tak sayang le kot..mudah mudahan lepas2 ni..dorang akan sedar dan lebih menghargai kita sebagai pasangan ...

2) Pastu kalau pasangan kita sentiasa terlupa tarikh2 penting dalam perhubungan..kita bgtau awal2..2 minggu awal ke..tak pun wat alert ke kat dalam henset dia..bgtau kita nk hadiah ape..nak celebrate kat mana..tak payah nak tunggu dorang wat surprise..kang kita jugak yang duk terasa hati..

3)Tak pun,bila sampai tarikh2 keramat tu,kita siap lawa2..kalau dia tanya nak pegi mana.cakap je nak tunggu sayang bawa gi celebrate our day la..;-)

Actually, hal macam ni biasa la kan. nobody perfect. Kadang2 benda yg kita rs nak perhatian lbh tu dorang rs remeh. Biasa la prmpuan. Nak feeling lbh..apapn layanan dorang, yg pntg dorang syg kita & sedar tggjwb dorang. tupun dah cukup baik. lbh baik dr dpt pasangan yg xbrtggjwb, kaki dera, simbah cuka getah...bersyukur la dgn apa yg ada..dan sama-sama tolak ansur dalam perhubungan..tu yang penting kan..(apa yang penting..KERJASAMA )

7 comments:

My Lil' Princess, My Hubby, My World on May 6, 2010 at 4:51 PM said... [Reply]

Betul tu...seronok lah http://hijaucantik.blogspot.com sbb suami dia ingat & jd org pertama wish birthday dia....

Love Journal Of HazlizaHusaini'S Family on May 6, 2010 at 5:12 PM said... [Reply]

ye ker..tu la..tak semua orang akan hadapi masalh mcm ni..sama2 giv n take..;-)

Mommyyus on May 7, 2010 at 1:52 AM said... [Reply]

selalu rase mcm ni..penyakitkan. bile time period lagi dasyat perasaan ni.

hentakbelipat on May 7, 2010 at 7:24 AM said... [Reply]

hahaha..setuju sgt lah..saya rasa saya berade di no 1!hahaha

daisy on May 7, 2010 at 8:20 AM said... [Reply]

nampaknya lepas ni aku mesti lebih memahami dia hi..hi..

Desti Permana on May 7, 2010 at 10:29 AM said... [Reply]

Hiii...you have a nice blog :)
Keep blogging!
Visit n follow my new blog
Thanks

BR,
Desti

Mia Liana on May 11, 2010 at 1:06 AM said... [Reply]

hmmm sebenarnya kita je rasa mcm tu selalu...hakikatnya tak... biasalah wanita ..emosinya sgt sensitif

Post a Comment

 

Ratuhati Kami

  • Harith
  • Harith
  • Harith
  • Harith
  • Harith
  • Harith
  • Harith
  • Harith

Celebs Blog

Our Love Journal Copyright © 2010 Love Journal is Sponsored by HazlizaHusaini'sFamily