Sunday, April 25

7 sebab cinta tak dihargai

1) TIDAK TAHU APAKAH MAKNANYA CINTA..
Ada juga yang ingin bercinta tetapi tidak tahu apakah maknanya sebuah percintaan. Selidiki dahulu images (1) adakah kamu benar-benar memahami konsep cinta atau pun kamu perlu mempelajari makna disebalik cinta dahulu.
2) TIDAK TAHU MENGHARGAI NILAI SEBUAH CINTA
Bukan semua orang yang tahu menghargai nilai sebuah cinta. Cinta sering dianggap sebagai bahan kajian sama ada kita boleh melaluinya atau pun tidak. Jangan memperlekehkan perasaan cinta, kelak ia akan membakar diri sendiri.
3) HANYA SEKADAR SUKA-SUKA
Suka-suka untuk bercinta sering terjadi pada individu yang suka bertukar-tukar pasangan.. Jika suka, kamu akan mendekati dirinya.. Bila sudah jemu, mulalah timbul perasaan benci lalu kamu menjauhi dirinya.. Mengapa? Tanya sama hati!
4) TERPENGARUH
Terpengaruh dengan janji-janji manis si dia dan begitu mudah menyerahkan cinta bukanlah satu perkara yang boleh dianggap lewa. Hanya kerana terpengaruh, kamu menyerahkan cinta pada si dia tanpa berfikir, adakah benar kamu menyintai dirinya.
5) TEMAN KESUNYIAN.
Sering kali seseorang individu yang kesunyian setelah putus cinta akan cepat mencari pengganti. Sukar untuk hidup sendiri, bosan dan sentiasa mahukan teman membuatkan seseorang mudah meraih cinta. Cinta seperti ini bukan mudah untuk bertahan lama kerana tidak mengenali si dia dalam jangka masa lama dan terus mengikat janji.. Kesudahannya, kamu juga yang menyesal kerana tersalah pilih..
6) SAINGAN ORANG LAIN
Semata-mata mahu menyaingi orang lain terutamanya teman-teman rapat, kamu ingin sekali mencari kekasih.. Bila sudah ada kekasih, bolehlah menunjuk-nunjuk saham kamu juga laku.. Adalah “point” kamu untuk berkata, “Hei! Aku dah ada makwe/pakwe tau!?”pada teman-teman.
7) BERPURA-PURA..
Berpura-pura menyayangi si dia atas dasar simpati, tekanan diri keluarga atau pun ingin mempergunakan si dia untuk kepentingan kamu.. Contohnya, kamu mendampingi si dia kerana wang dan paras rupanya yang kacak/jelita atau pun keluarga yang ingin menyatukan kamu dengan dirinya membuatkan kamu terpaksa berpura-pura menerima si dia? HIPOKRIT kah itu!!?

9 comments:

LUKISAN PENA on April 25, 2010 at 10:21 PM said... [Reply]

setuju-setuju...
kita patut ikhlas tanpa mengharapkan apa2...balasan..

hiro on April 25, 2010 at 11:01 PM said... [Reply]

good info...tuk masa dpn..haa

Syafiq Kadiran on April 25, 2010 at 11:31 PM said... [Reply]

yup...very gud info 4 me coz i'm never been in love..

Naqib Mohamad on April 26, 2010 at 12:31 AM said... [Reply]

buat post pulak untuk 'mengapa diri terasa tidak dihargai awek/pakwe?"... ehehehehe

syalinda johari on April 26, 2010 at 9:36 AM said... [Reply]

aku setuju.... weh..baca dak paper kes husband tikam wife dia tu?? teruk sungguh suami itew..

BaBy on April 26, 2010 at 11:22 AM said... [Reply]

huhuhu..
semuanye betul..
bercinta sbb semua org bercinta..
so kalu xbercinta mcm xup to date la..
tp aku ttp xbercinta..
hahhahaha..tak mau sakitkan ati sendiri.. :P

ct nuur' ain on April 26, 2010 at 12:40 PM said... [Reply]

maklumat tambahan untuk ari ini... (^_^)\/

riz on April 26, 2010 at 2:24 PM said... [Reply]

keren sahabat saya sangat setuju dengan ulasaanya...
lengkap dan praktis...
suksess sll sobat...

SyazAisyah on May 5, 2010 at 2:23 PM said... [Reply]

cam terkena jek..
ish..
sy kapel ngn dia sbb nk jadikan teman ms kesunyian je kot..
jhtnye sy ni..
waaaaaaaaaaaaaaaa......

Post a Comment

 

Ratuhati Kami

  • Harith
  • Harith
  • Harith
  • Harith
  • Harith
  • Harith
  • Harith
  • Harith

Celebs Blog

Our Love Journal Copyright © 2010 Love Journal is Sponsored by HazlizaHusaini'sFamily