Wednesday, November 26

Lama menyepi

lama aku menyepi dari menulis kat blog ni..
tengok last post date 23 jun 2011..sekarang yakni hari ni 26 nov 2014..

3 tahun..

lama gila tu..

masa 2011 anak sorang..

time tu kekangan masa..aku stop kejap...tapi bila dah mula stop.masa nak berblog makin hilang..
bila ada masa,idea pula xdak..

berteleku lama kat depan kom..last sekali main game kat facebook..penyelesaian yang mudah..

sekarang anak aku dah 3 orang..alhamdulillah..

moga lepas ni aku rajin ngedate blog ni..upload pic2 anak2 aku..

ya..moga aku rajin...

susah betui..usia bertambah..tahap kemalasan makin bertambah jugak..

satu lagi...dulu 2011 aku dapat domain free SEUMUR HIDUP lovejurnal.com  dari SURF7.
tak sangka masih aktif..betui2 lebiu SURF7...


READ MORE … Lama menyepi

Thursday, June 23

Nak SamsungGalaxyS2

READ MORE … Nak SamsungGalaxyS2

Monday, June 20

Majlis sebelah pengantin lelaki

Last entri pasal adikku kahwin lagi..eh kahwin lagi..macam banyak kali je kahwin yer..idak ler..ini yang pertama dan yang terakhir dorang kahwin..InsyaAllah..majlis ni selang sehari je dari majlis kat rumah saya..jadi tak teruk le kami nak apply cuti banyak kali..sekali harung je leh khatam dua kenduri..sonang..ramai gak ikut gi melarak pengantin ni..bak kate orang tua..saja nak merasa tempat orang..merasa kenduri orang..nak merasa punya pasal sampai lebih kurang 10 buah kereta ikut..hah memang betui2 punya merasa la..
179623_144172882306016_100001399157203_249116_1992426_n
167203_144175035639134_100001399157203_249152_4597159_n
 163629_144174302305874_100001399157203_249141_7577370_n 163662_144164068973564_100001399157203_249008_1294158_n 163866_144172822306022_100001399157203_249115_1646274_n 164007_144174368972534_100001399157203_249142_1440537_n 164720_144163102306994_100001399157203_248987_5596639_n 164774_144170198972951_100001399157203_249073_1058033_n  167367_144171628972808_100001399157203_249099_7720875_n 167666_144170332306271_100001399157203_249075_6299755_n 167682_144164922306812_100001399157203_249023_2036297_n 167682_144164922306812_100001399157203_249023_2036297_n (1) 167942_144163965640241_100001399157203_249006_4804728_n 168587_144171248972846_100001399157203_249091_7218908_n 168742_144173025639335_100001399157203_249118_8128186_n 169070_144175375639100_100001399157203_249157_2969608_n 169084_144171095639528_100001399157203_249089_5433188_n 179384_144170265639611_100001399157203_249074_7780459_n
READ MORE … Majlis sebelah pengantin lelaki

Sunday, June 19

Aku suka bila orang kasi free..sangat suka

READ MORE … Aku suka bila orang kasi free..sangat suka

Trip free ke Bali..Sapa mau join?

Dengar melancong free..ke bali lak..peh..sapa tak nak memang rugi la..ni cakap betui-betui punya tau.Tak main tipu-tipu punya hal..Tapi sapa yang bertuah jelah yek dapat pegi..nak jadi yang bertuah ke..sape tak nak kan..lagi-lagi segala-gala nya free,pakej ni kejap je peginya..4 hari 3 malam..tapi berbaloi la kan..free beb..tak kan tak nak join kot..memang tak payah pikir dah hal-hal kat sana,semua sponsor,tapi satu jela kan..nak shopping bagai tu kena la kuar duit poket sendiri beb..sebab shopping tak termasuk dalam pakej free ni..ala..kira ok la kan..takkan nak merungut lagi..dah bagi betis nak paha plak korang yer..so,korang cepat-cepat la bagi nama yek..mana tau kot-kot kita sama-sama bertuah..dapat pegi melancong free ke Bali tu..wallaaaa..best gile…ops satu lagi terlupa nak cakap,sapa yang bertuah leh bawa partner 4 orang..semua partner2 korang pun akan disponsor sama rata cam korang jugak..alahai..syoknya..mana tau saya dapat bawak husaini,harith..lagi sorang sape yek..erm lain kali pikir..ok la korang..cepat-cepat tau bagi nama kat sini Free Bali Trip

READ MORE … Trip free ke Bali..Sapa mau join?

Majlis sambut menantu Haji Mohamad & Hjh Sara

Ni ada sikit gambar masa kenduri kat rumah saya..aduyai penat toksah cakap la masa ni..tido tak cukup..mandi pun sikit..(nak tunjuk betapa penatnya saya..hahahaha)..tapi memang betul la..rasa tak cukup kaki tangan..Nasib baik husaini tolong take over harith..kalau idak..mau semua keja saya tak boleh buat..ecececece..macam aku yang buat semua koje…hahhahaha..tapi nak up jugak kan..deco bilik,deco hantaran,deco makanan pengantin dan segala deco2 yang ada kat rumah masa kenduri tu..memang kami adik beradik yang mendeco sendiri..tera tak..tera tak…tak caya lagi..ha..meh tengok la sendiri gambaq-gambaq ni..

180270_144870985569539_100001399157203_253073_7013704_n

168082_144871745569463_100001399157203_253089_7605282_n

163430_144872288902742_100001399157203_253095_6671902_n

167526_144872075569430_100001399157203_253093_4706300_n

166892_144872838902687_100001399157203_253102_346571_n

166814_144869732236331_100001399157203_253051_5116473_n

163805_144873835569254_100001399157203_253115_2225966_n

167151_144880175568620_100001399157203_253257_4657254_n

163654_144877672235537_100001399157203_253181_4866259_n  165749_144877545568883_100001399157203_253179_3477672_n     167809_144883018901669_100001399157203_253308_377251_n  180001_144882775568360_100001399157203_253305_7012868_n  180272_144883792234925_100001399157203_253319_5231001_n

180343_144884245568213_100001399157203_253324_5355911_n

READ MORE … Majlis sambut menantu Haji Mohamad & Hjh Sara

Takziah kepada keluarga Zami Ismail

Hari ni kita dikejutkan dengan pemergian Zami Ismail atau lebih dikenali dengan Pak Uda dalam sitkom Pi Mai Pi Mai Tang Tu..pelawak terkenal negara kita..Al-Fatihah buat Allahyarham Zami Ismail..Semoga rohnya dicucuri rahmat oleh Allah SWT
READ MORE … Takziah kepada keluarga Zami Ismail

Menamatkan Zaman Bujang…

Selesai sudah anak dara haji mohamad..tinggal lagi sorang anak teruna je yang belum selesai..Majlis ni sebenarnya awal tahun hari tu..Punya la peram dah setengah tahun baru nak ada kat lovejurnal..Tahniah adik-adikku..Semoga korang bahagia dunia akhirat dan dikurniakan anak yang soleh dan solehah..

167132_125849974148417_100001702452052_156142_1699463_n

163690_125850277481720_100001702452052_156147_3622292_n

164717_125850737481674_100001702452052_156156_5655407_n

162969_125853040814777_100001702452052_156197_467049_n   

134962_142164219173549_100001399157203_238754_6848269_o

166157_125850877481660_100001702452052_156158_2152559_n 167082_125108454222569_100001702452052_151574_617583_n  168197_125108884222526_100001702452052_151582_4494514_n 168309_125108377555910_100001702452052_151573_2445277_n 168807_125108517555896_100001702452052_151575_694062_n

READ MORE … Menamatkan Zaman Bujang…

Friday, June 17

Bila dengan hati…

Lama saya tak berblog dengan hati..pelik pulak bunyi kan..orang kata kalau buat dengan hati bermakna kita ikhlas..kalau sebaliknya..erm..agak-agak sendiri la yer..Hari tu update pun sebab tolong kawan nak deco blog..kalau tak pasal tu,rasanya tak update lagi kot..

Hari ni,tiba-tiba masa terluang..teringin pulak saya nak sibuk kan diri macam dulu..rasa terurus je dulu..dengan kerja..dengan family..dengan anak..dengan berblog..rasa macam hidup lengkap terisi..

Tadi cuba-cuba ziarah balik kawan-kawan blog yang lama..ada yang dah tak aktif..ada yang dah tukar ke domain sendiri..dan yang pasti makin ramai yang saya tak kenal..cepatnya dunia blog ni berubah..satu je tak berubah,kebanyakan masih guna khidmat nuffnang..bagus la macam tu..muda-muda dah pandai cari duit poket sendiri..

Bercakap pasal nuffnang,ntah la,saya rasa nuffnang ni senang dan juga senang la..walaupun saya dah hampir 9 bulan tak aktif..tapi masih lagi ada pendapatan nuffnang..

Harap sangat lepas ni saya sentiasa rajin berhati dengan dunia blog ni..

READ MORE … Bila dengan hati…

Thursday, June 9

Deco Project : Template ChieyhaVanila

chieyha Deco project kedua untuk bulan ni..camne yek korang..ok tak layout ni..harap2 Ms Chieyha suke le layout ni..Korang perasan tak..semua deco deco deco yang saya buat..mesti ada color hitam pink..ohhhhhh….nampak sangat saya extreme gilak sama ini color..Nasib la kan sebab dorang suh ikut saya jer..jadi saya ikut dari pandangan mata kasar saya..color –color ni jeler yang berjaya sentuh urat2 mata saya..hehhehhehe…Next deco deco deco project sapa yer..rasa nya lum ada sapa-sapa masuk dalam list lagi..

READ MORE … Deco Project : Template ChieyhaVanila
 

Ratuhati Kami

  • Harith
  • Harith
  • Harith
  • Harith
  • Harith
  • Harith
  • Harith
  • Harith

Celebs Blog

Our Love Journal Copyright © 2010 Love Journal is Sponsored by HazlizaHusaini'sFamily